“המרצדס” של הקלנועיות! • להדגמה חינם בביתכם, ללא התחייבות - חייגו: 1-700-55-77-44

"המרצדס" של הקלנועיות!

קלנועית ככלי המשמש קשישים סיעודיים

קלנועית היא כלי תחבורה פשוט ביותר, בעל ארבעה או שלושה גלגלים. הקלנועית נטענת באמצעות מתח חשמל ומאפשרת נסיעה במהירות הדומה להליכה מהירה. קיימים סוגים שונים ומגוונים של קלנועיות המתאימות לשימושים שונים, למרחקים שונים ולהתמודדות עם תנאי סביבה מגוונים (לדוגמא – קלנועית שמתאימה לעיר לאו דווקא תתאים לאזור כפרי בעל שטחים בלתי מעובדים רבים, וההיפך). מדובר באחת הדרכים לסייע לאדם הקשיש לשמור על רמת עצמאות כמה שיותר גבוהה ולא לתת לקשיי תנועה להגביל אותו או אותה מלהגיע למקומות הקרובים לאזורי מגוריהם.

הנסיבות שבהן ניתן להיעזר בקלנועית:

פעמים רבות, הקשישים הסיעודיים מסתדרים עם חלק גדול ממטלות היומיום, חלק גדול מהן בעזרת עובד זר המסייע להם,  אך עדיין מתקשים בהליכה מרובה. הקלנועית מתאימה באותה המידה לקשישים שנמצאים בדיור מוגן או בבית אבות. פעמים רבות בתי האבות מהווים מתחמים גדולים יחסית, והקלנועית הקטנה והקומפקטית עשויה לגרום לקשישים להרגיש הרבה יותר בנוח במתחם כולו. זאת, בשל העובדה שיש להם אפשרות להגיע ממקום למקום, לבקר את חבריהם באגפים אחרים ולהגיע בקלות למוסדות שונים המיועדים לבילוי כמו מרכז קהילתי, בריכה, ספא, חדרר אוכל וכיוצא באלה. הקלנועית מהווה גם אטרקציה נעימה לבני המשפחה: הנכדים יכולים לבוא בשמחה על מנת לטייל עם סבא או עם סבתא, וכאשר זוג מתגורר בדיור מוגן ביחד ניתן לרכוש קלנועית זוגית על מנת להסתובב ביחד ולשמור על הרומנטיקה גם בגיל השלישי.

גורמים חשובים שיש לשים אליהם לב בהקשר של קלנועית בדיור המוגן:

כאשר רוכשים קלנועית עבור קשיש סיעודי, חשוב לקחת בחשבון את יכולותיו המוטוריות ולהתאים את המכשיר כך שהתפעול לא ידרוש כל מאמץ – משום שאחרת כל העניין אינו מצדיק את עצמו. על מנת לרכוש את הפריט המתאים, מומלץ להיוועץ עם הצוות המקצועי במקום. כמו כן, יש לדון בדבר עם האדם עצמו, להסביר לו את היתרונות, להסיר את החשש שמדובר בכלי של "זקנים" או של "מוגבלים" (קשישים רבים רגישים לכך ולכן לא יסכימו להליכונים או לכיסאות גלגלים שיוצרים אסוציאציות של "חולי"). להיפך, הקלנועית היא פריט הרבה יותר "צעיר" למראה. ניתן להשוות בינה לבין הרכבים הקטנים שמסיעים שחקני גולף בשטחי המשחק היוקרתי.

כיצד לבטח את הקשיש על הקלנועית?

כאמור, חשוב מאוד להתאים את הקלנועית לקשיש וליכולות התמרון שלו, חשוב לחשוב על הבטיחות שלו ולבדוק האם ניתן לחגור בקלנועית חגורת בטיחות, ואם כן – האם המנגנון שלה מספיק פשוט לשימוש. יש לשים לב למהירות המירבית שהקלנועית יכולה לפתח, בכדי שלא יתרחש מצב בו האדם יאבד שליטה על כלי התחבורה שלו. כדאי לבדוק שיש מספיק נקודות חשמל באזור הקרוב למקום מגוריו וכן להראות לו נקודות אופציונליות בסביבה לכל מקרה בו תידרש הטענה של הרכב (במתחמי דיור מוגן ובבתי אבות יש לרוב מספיק נקודות חשמל בכל מקום). באופן כללי, ניתן להפוך את הקלנועית לחגיגה אמיתית עבור האדם הקשיש, ואין ספק שזו בדיוק הדרך לשלב את הכלי הזה בחייו.