“המרצדס” של הקלנועיות! • להדגמה חינם בביתכם, ללא התחייבות - חייגו: 1-700-55-77-44

"המרצדס" של הקלנועיות!

שימוש בקלנועית לאנשים סיעודיים

החיים אינם צפויים ולעיתים הם יכולים להיות לא פשוטים בעיקר כאשר מגיעים למצבי סעד שונים.
 אם בעבר כאשר אדם הפך סיעודי הוא היה נאלץ להישאר בבית ולא לצאת ולבצע פעולות שונות החל מסידורים כגון: עריכת קניון, הוצאת כסף מהבנק ועד הגעה אל רופא ופעילויות חברתיות שונות. כיום, המצב שונה לחלוטין. למעשה, כיום ניתן למצוא קולנועיות שמותאמות לצרכיהם של אנשים סיעודיים בפרט.

 

תקנות השימוש בקולנועית:

אנשים מבוגרים המגיעים למצב סיעודי (כמובן שישנם מצבים בהם מדובר גם על חבר'ה צעירים)
 אמנם יכולים להיעזר בקרובי משפחה, חברים, מטפלים/ מטפלות אך אין כמו תחושת העצמאות שנלוות כאשר רוכשים או משכירים קולנועית. כאמור, חשוב לדעת שקולנועית מלווה תקנות שימוש וכן תקנות רישוי, כך שהאדם המשתמש בהם ידע מה אסור לו לעשות והימנע ממצבים לא נעימים.

חשוב מאוד להבין שהתקנות הללו הן חובה על פי החוק ולכן יש להתייחס אליהן במלוא הרצינות כאשר נוסעים בקולנועית גם אם מדובר על אדם סיעודי וגם אם מדובר על אדם מבוגר שאיננו סיעודי. למשל: כאשר נוסעים בקולנועית אסור לנסוע על המדרכה, הקולנועית אינה רשאית לעבור מהירות של כ12 קמ"ש ולמרות שרוב הקולנועיות אינן עוברות את המהירות הזו, לאחרונה ניתן למצוא קולנועיות חדישות שמגיעות למהירות של 15 קמ"ש ולכן תקנה זו חשובה מאוד.

באופן כללי חשוב לדעת שנהיגה בקולנועית איננה דורשת מהנהג רישיון נהיגה איך עם זאת אדם שלא מלאו לו 16 שנים איננו רשאי בשום צורה ואופן לנהוג על הרכב הממונע. כמובן ובאופן מובן בהחלט נוכח העובדה שהרכב הממונע אינו עובר לרוב את 12 קמ"ש, אסור בתכלית האיסור לנהוג על הקולנועית בכבישים ראשיים (אלא אם כן מדובר על שטחי מושבים וקיבוצים).

אמנם הסעיף הנ"ל ברור מאליו אך חשוב לדעת אותו למען הסר כל ספק – אדם אשר נוהג בקולנועית מוכרח להיות אדם שיודע מכל הבחינות כיצד לתפעל את הרכב הממונע.
 הקולנועיות אינן בעלות חובת ביטוח כיוון שבתי המשפט יוצאים מנקודת הנחה שאלו מתרחקים מכבישים ראשיים נוכח התקנה שציינו לעיל ועל מנת אכן להימנע ככול האפשר מתאונה, מומלץ ליישם את ההמלצה הזו ואת שאר ההמלצות במלוא הרצינות. נסיעה בטוחה.

הצלחנו לשכנע אותך? קרא עוד על האטרקטיביות של הקלנועית.